Til startsiden

Romatur 2-7 mai 2008

53 spente og forventningsfulle sangere reiste fra Værnes lufthavn kl. 0610 med kurs for Roma. Vi landet på Roma lufthavn Fiumicino, Leonardo da Vinci kl. 1135. Derfra ble det busstur til Hotell Domus Sessoriana der vi bodde de første 3 dagene. Hovedmålet for denne turen var å få synge i Peterskirken. På forhånd var det mye planlegging. Vi måtte spille inn et par sanger på CD og sende over til dem, før vi fikk lovnad på å synge i Peterskirken.

Det var også mye annet som sto på programmet disse dagene. Blant annet musikkandakt i Olavskapellet, guidet tur gjennom historisk sentrum, med oppmøte i Spansketrappa, Birgitta-søstrene i moderklosteret som sang aftensang, og vandring i antikkens Roma i Colosseum.

Oppmøte på Petersplassen for oppvarming og klargjøring før gudstjeneste og sang i Peterskirken. Det var litt av et rom å synge i og glemmes aldri. En fantastisk opplevelse for oss som var med.

Vi var også på tur opp til Tolfa, som er både, småby og kommune og også sentrum for Monti della Tolfa, som er en gruppe utdødde vulkaner, og ligger 485 m over havet. Der sang vi utendørs i trange gater og byen besto av bare steinhus. Litt av et sted og litt av en utsikt. Etter utført program i Tolfa, dro vi til Ostia, som er Romas gamle havneby. Der bodde vi like ved havet, på Hotel Aran Blu. Kjempefint sted og ettersom vi hadde dagen fri, ble det tid til både bading, shopping og sightseing for den som ville se seg litt omkring.

7 mai dro vi fra hotellet kl. 1000 og vi landet på Værnes kl. 1715, som planen var. Kort og godt en kjempefin og opplevelsesrik kortur. Godt jobba av turkomiteen.