Til startsiden

90 årsjubilelumstur DUBLIN 31. mai- 4. juni 2012

34 glade sangere reiste grytidlig fra Værnes Lufthavn via København til Irlands hovedstad Dublin. På flyplassen ventet en buss som tok oss gjennom et typisk irsk landskap til en liten landsby i bydelen Howth der vi spiste lunsj på en koselig pub/restaurant ved navn Abbey Tavern, typisk irsk. Så videre til bestemmelsesstedet i Dublin og hotellet Academy Plaza, et veldig koselig ett sentralt i byen. Etter litt avslapping og utpakking, tok guiden vår oss med på en liten «bli kjent med byen runde», hvor vi til slutt fant oss en liten pub. Vi sang selvfølgelig og koste oss, og fikk god kontakt med stamgjestene, som sang med.

Etter ei god natts søvn og god frokost skulle vi neste dag ha egen konsert i mektige St. Patrick`s Cathedral. En rørende, vakker og spesiell opplevelse. Utpå ettermiddagen gikk turen til bryggeriet Guinness Hopstore der vi fikk omvisning og ikke minst prøvesmaking av diverse øltyper, en artig opplevelse. Om kvelden felles middag på Harbourmaster restaurant og mange avsluttet kvelden i «bargaten» Temple Bar.

Dagen etter gikk turen med buss til et landlig område litt utenfor Dublin som heter Wicklow. For et vakkert sted, i nydelig vær. Slottet Powerscourt med en magisk hage. Der holdt vi en liten utekonsert, og etterpå litt vandring i hagen og noen shoppet i en liten søt butikk. Så en liten busstur, klar for lunsj på Johnnie Fox`s Pub. Glemmer ikke alle dopottene som hang under taket, et artig syn.

Siste dag nærmet seg og da stod sang ved gudstjenesten i PRO Cathedralen for tur, en opplevelse dette også. En mektig og akustisk flott kirke å synge i. Etter kirkebesøket gikk turen til nok et typisk irsk innslag. Besøk i Jamesons whiskey distellery, prøvesmaking og shopping der også. Utenfor hotellet vårt havnet vi plutselig midt opp i Dublin Fire Brigade Pipe Bang opptog, med fullt av sekkepiper, veldig spesielt.

Siste kvelden var kommet og den skulle tilbringes en liten busstur unna, opp i fjellene på en liten restaurant med irsk mat, musikk og ikke minst Riverdance oppvisning av lokale dansere.Topp stemning, og noen av korets medlemmer fikk også prøve seg på Riverdance fra scenen. En minnerik og vellykket tur gjennomført av guiden vår Terje fra Sebra Tour, turkomiteen og ikke minst alle medlemmene i Byneset Songlag! En verdig feiring av nittiåringen.