Til startsiden

JUBILEUMSÅRET 2022

I 2022 feirer vi 100 år med brask og bram og legger grunnlaget for de neste 100 år. I en fullsatt Bynesaula 22. mai fremførte vi vårt eget bestillingsverk «Hadd det itj vært for koret» sammen med Bynesstrupan. Verkets tekster, om felleskap og sangens betydning i alle livsfaser, er skrevet av Marianne Meløy og musikken er laget av Odd Johan Overøye.

Roar Wik, Nina Sæterhaug og Heidi Rye Berg på trompet var solister. Maria Næss akkompagnerte på flygel og Marianne Meløy bandt det hele sammen som konferansier. Ordfører Rita Ottervik rundet av konserten med en flott hilsen og gave til 100 åringen.

Uken etter ble deler av verket fremført i Nidarosdomen under Landsfestivalen for kor.

Den 24. september samles koret med gjester til galla jubileumsfest i Folkvang i de samme lokalene som koret ble stiftet. Da feirer vi oss sjøl med historien, god mat og drikke og ikke minst skal vi se fremover på de neste 100 år.

I Byneset kirke, søndag 13. November, markerer vi den musikalske slutten på jubileumsåret. Et kor i stadig utvikling, fyller kirkerommet med fadervår i korversjon på swahili, gospel og klassiske koraller og akkompagneres med gitar og piano. Sammen med oss har vi Frode Alnæs som bidrar med egen avdeling og sammen med koret.

I jubileumsåret har vi utviklet oss både musikalsk og med nye sjangere. Det er gledelig å se at vi også har blitt 7 nye sangere. Fornying og utvikling er en forutsetning for å være attraktiv også i de neste 100 år i dagens samfunn med mange tilbud.